Kunst10daagse 2019

Sluistuinen pakt uit aan de Oostkant.

Een grote diversiteit aan werk van vele kunstenaars  op een sfeervolle locatie, maakt Sluistuinen tot de plek waar je even geweest moet zijn tijdens de kunst10daagse van Bergen.  Naast  vele gastexposanten  zoals Marlijn Franken, Bert Neelen, Jaap Velseboer, Marian Kastelein, Charlotte Groutars en Iris Depassé , zijn er ook een aantal vaste ateliers op dit bijzondere terrein gevestigd. In deze vaste ateliers gebeurt ook van alles wat je niet wilt missen.

Zo is in het atelier van Petra Talsma het project DamesVijf met Liesbeth van Woerden, Elly Stolwijk, Helma Kuijper en Mariane Duif.  Vijf autonome kunstenaars die hun sporen verdiend hebben in de beeldende kunst en een verbinding maken tussen Oost en West waarbij  Sluistuinen  de meest Oostelijke locatie van de kunst10daagse is en de Voert de West punt markeert.  In een oase van groen, tussen de tuinplanten wordt ook nog  actief gewerkt aan kunst. Zo kunt u zien hoe een vaas van keramiek wordt gemaakt,  is er fotografie en kunt u bij edelsmid Arnold Bakker over de schouder meekijken hoe hij werkt aan  zijn kunstzinnige  sieraden.    

Sluistuinen ligt net op de grens van Bergen en Alkmaar en  is eenvoudig bereikbaar met zowel de fiets als de auto. Er is volop gratis parkeergelegenheid en de pendelbus van de kunst10daagse brengt u via een deel van de groene route naar het dorp en weer terug.

 

Bezoek Sluistuinen op de Oude Helderseweg 85b in Alkmaar

Top